Här hittar du korta beskrivningar av de pokerspel som är mest populära.

Texas hold’em

Det pokerspel som är allra populärast. Man får 2 kort på handen, sedan följer en satsningsrunda. Efter det vänds tre gemensamma kort upp på bordet som får användas av samtliga spelare. Sedan följer ytterligare en satsningsrunda. Efter det vänds ett till gemensamt kort upp följt av en till satsningsrunda. Sedan vänds det femte och sista gemensamma kortet upp följt av en sista satsningsrunda. Efter det vinner den med bäst kort.

Mörkpoker

Det här är ett pokerspel som de flesta har spelat. Man får fem kort på handen, sen kör man en satsningsrunda och efter det får man byta valfritt antal kort. Sen kör man en till satsningsrunda och den med bäst kort vinner. Ett enkelt, kul och snabbt spel, men det finns ett djup bakom.

Pokerspel

Omaha

Är exakt som Texas hold’em med skillnaden att man får fyra hålkort på handen istället för två. Sedan får man välja två av hålkorten som tillsammans med tre av de gemensamma korten utgör pokerhanden. Faktiskt riktigt roligt. Eftersom omaha inte är ett lika stort spel som texas hold’em rekommenderas det att spela spelet på de största pokerrum i världen där det råder aldrig brist på motspelare när du vill spela omaha.

Seven card stud

Pokerspel där man först får tre mörka kort på handen. Med “mörka kort” menas sådana du inte behöver visa för dina motspelare. Sedan följer en satsningsrunda. Efter det delas korten ut ett och ett till varje spelare följt av satsningsrundor tills varje spelare har sju kort på handen. Dessa 4 sista kort är öppna och kan ses av alla spelare.

By Jesper